Mindful personal

Een brief aan je innerlijke kind (+ mijn brief)

September 6, 2017

Ja, een brief aan je innerlijke kind. Klinkt een beetje vaag maar dat is het ook.
In iedereen schuilt er nog zijn of haar innerlijke kind, alleen niet iedereen staat daar meer mee in contact. Met innerlijke kind bedoel ik dat kleine meisje of jongetje dat nog in jou schuilt, die gebeurtenissen heeft meegemaakt en daardoor herinneringen heeft opgeslagen. Sommige daarvan zijn moeilijke en meer traumatische ervaringen. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren of je hersenen worden geactiveerd waardoor je je weer gaat voelen op de manier waarop je je voelde toen de herinnering werd gemaakt.

Dit innerlijke kind is kwetsbaar en gevoelig en kan emoties jarenlang met zich mee dragen. Als je deze emoties niet loslaat kunnen deze nog lang achter je aan blijven zitten. Heb je nog last van deze emoties en wil je deze emoties loslaten? Dan is het schrijven van een brief een fijne manier om dit te doen. Schrijf een brief en vertel wat je op dat moment graag had willen horen, wat je nodig had om je emoties goed te kunnen verwerken.

Zelf schreef ik ook een brief aan mijn innerlijke kind, althans mijn innerlijke tiener. Deze brief wil ik graag met jullie delen en is dus heel persoonlijk. Mijn kindertijd was wat mij betreft helemaal prima maar vanaf de scheiding van mijn ouders is er een hoop gebeurd en veranderd, ik was toen 15 jaar.
Tot de dag van vandaag sleep ik nog nare emoties met mij mee van die periode, veel te lang als je het mij vraagt en daar heb ik last van. Stiekem komen die emoties telkens terug maar uitten zich op verschillende manieren. 

Lieve Charlene,

Ik wil je graag wat dingen kwijt. Je zit in een rare periode waarin er veel gebeurd en alles gaat snel maar vergeet niet stil te staan bij het NU. Je haast je door je dagen om niet stil te hoeven staan bij wat er gaande is, dat begrijp ik, je wilt jezelf redden maar het komt allemaal goed. Ik beloof het je. Het is oke om je niet altijd oke te voelen. Het is oke om te huilen. Het is oke dat niet alles gaat zoals je had gepland voor jezelf. Je voelt je ook onbegrepen, je hebt het gevoel alsof je er alleen voor staat, alsof niemand naar je omkijkt. Je vraagt je ook af of iemand je überhaupt wel zal missen als je er niet meer zou zijn? Je voelt je in de steek gelaten, alsof de grond onder je voeten vandaan is getrokken.

Je hoeft je niet groot te houden, voor niemand niet. Sluit je ogen en haal even heel diep adem. Wat gaat er door je heen? Wat voel je? Schrijf het op. Gooi het eruit. Doe je verhaal want alles wat je opkropt komt er later uit.
Everything is gonna be okay girl, you got this.

Ik hoor je jezelf dagelijks afvragen “waarom ik?” “waar heb ik dit aan te danken?” maar het is niet jou fout. Het is niemands fout. Het leven loopt zoals het moet lopen, dus je kan zo hard tegenstribbelen als je wilt maar het Universum heeft alles al uitgestippeld.
Dit pad wat je nu bewandeld is jouw pad.
Je kan nog zo boos zijn op je ouders, je kan hun dingen verwijten maar zij zijn ook gewoon mensen.
En elk mens maakt fouten, iedereen maakt fouten want die zijn er om van te leren.

Vertrouw op het Universum en focus je op het positieve, wees dankbaar voor wat je hebt. Ontspan je wat meer en kijk in de spiegel, die persoon die je ziet heeft JOU liefde nodig. Je kan liefde zoeken aan alle kanten van de wereld maar de enige plek waar je de liefde gaat vinden die je als allereerst nodig hebt is bij jezelf. Je bent prachtig, je bent sterk, je bent getalenteerd, durf jezelf nooit meer af te kraken. En stop met jezelf te vergelijken met andere, probeer elke dag een nog betere versie van jezelf te worden.

Ook al snap je er nu niks van, er gaat een dag komen dat je dankbaar gaat zijn voor alles wat er nu in je leven gebeurd. Het gaat je zo ontzettend sterk maken, geloof me. Er staan jou mooie avonturen te wachten!

Ik geloof in jou en ik hou van je.

x

(foto’s door Ruben Manusama)

You Might Also Like

Leave a Reply